En route

Eind Maart vloog ik naar Frankrijk voor de fotografie opdracht voor Domaine de la Dame. Maar naast fotograferen heb ik ook nog leuke middeleeuwse stadjes, de zondagsmarkt in Sousilac en een kasteel bezocht.

Franse gastvrijheid

Ik sliep bij Helena, eigenaresse van Domaine de la Dame en ben ontzettend in de watten gelegd. Jarenlang heeft ze een chambre d hotes gerund en stond daar elke dag voor al haar gasten te koken. En dat ze kan koken heb ik geweten.

Fotograferen in Frankrijk

Ik heb haar mooie huis, haar wijngaard en tijdens een rondleiding (weet nu alles over wijn maken) het Wijnchateau gefotografeerd. Lees verder op mijn site de blogs hierover.

Dwalen door de Dordogne

Ik geniet altijd van de ritjes in de auto door de Dordogne. Heuvel op heuvel af, landweggetjes inrijden en heel veel bochten.

En na elke heuvel of bocht is weer iets anders moois te zien. Een stadje, een mooi bos, een wijngaard of er doemt een kasteel op.

Middeleeuwse stadjes

Marktjes met locale producten, de cafés waar de Fransen hun koffie drinken, de meest fotogenieke steegjes, de huizen met hun luiken. Ik heb ook daar veel mooie foto’s gemaakt.

Salon de the

In Soussilac heb ik met Helena bij Salon de the ‘Shabby Chic‘ heerlijk thee zitten drinken. Ik ben helemaal weg van het interieur maar vooral buiten de salon, de tafeltjes en stoeltjes in het kleine steegje.

De eigenaresse heeft om de hoek van de salon ook een geweldige winkel.

Shabby Chic

De winkel Shabby Chic is een kleding winkel in de stijl van Rachel Ashwell, wie mij kent weet dat ik enorm weg ben van haar Shabby Chic stijl.

Eigenaresse Nathalie Pede maakt de meeste kleding zelf. Maar niet alleen kleding, ook kussens, gordijnen enz. In de omgeving is ze een veelgevraagde decoratrice. Ze heeft al in veel woonbladen in binnen- en buitenland gestaan zoals Landhaus, Maisonnette, Maison vintage, Maison en vivre.

Zoals jullie kunnen lezen heb ik een heerlijk werk weekend gehad en leuke contacten opgedaan.

En in Mei ga ik weer, dan fotograferen voor France Villa. EN ook nog even bij de wijngaard van Helena langs om deze te fotograferen.

Groetjes Krista