Château de Biron,

Als ik in Frankrijk ben moet ik altijd even een chateau bezoeken. Van zo’n bezoek kan ik altijd zo genieten. En dan het liefst buiten de schoolvakanties, op een doordeweekse dag en als een van de eerste bezoekers naar binnen.

In mijn eentje ronddwalen en genieten van al het moois.

De weg er naar toe

Château de Biron ligt werkelijk prachtig. Al rijdend door een van de vele valleien in de Dordogne rij ik een hoek om en vind ik mijn weg naar boven naar het château. Het dorpje alleen al is prachtig.

Bouwkundig staaltje

Brockbernd fotografie, Château de Biron

Want je vindt er kenmerken en elementen uit de Middeleeuwen, gotiek en renaissance, aangevuld met een vleugje Versailles.

Je loopt door meer dan 10 eeuwen architectuur heen. De kapel met een prachtig glas-in-loodraam;  gewelven in de keukens, de zeshoekige toren en Renaissance-appartementen. Meer over de geschiedenis van Château de Biron vind je op de website.

In een ver verleden heb ik het vak bouwkunde gehad tijdens mijn studie Makelaardij. Ik kon mijn kennis weer even ophalen hier rondom het kasteel

Interieur

Het kasteel heeft voornamelijk lege zalen maar er valt binnen nog heel wat moois te zien. Zoals prachtige schouwen, mooie plafonds en originele vloeren.

Room with a view

Dwalend door de zalen kijk ik ook af en toe even door de ramen. En jeetje dat uitzicht, zo mooi.

Ik heb me even als een kasteelvrouwe gevoeld tijdens het bezoek aan Château de Biron. Nog zo’n prachtig kasteel dat ik bezocht heb is Château de Hautefort. Hier heb ik ook foto’s gemaakt in een bijna leeg kasteel. Binnenkort hier ook een fotoblog van.

 

Groetjes Krista