Chateau hotel

Château de la Treyne, een prachtig Relais & Châteaux hotel in de Dordogne. Een aantal jaar geleden heb ik hier met mijn gezin genoten van een middagje op het terras en toen dacht ik, hier wil ik zeker weer een keer naartoe.

En zo geschiede, want omdat ik fotoshoots door heel de Dordogne doe en de locaties soms best ver uit elkaar liggen besloot ik afgelopen Voorjaar tussen shoots in hier op Château de la Treyne een nachtje te overnachten

Kamer geboekt en bij aankomst een upgrade om een kamer fotoshoot te doen. Maar nu eerst een rondje langs het kasteel en door de tuin.

Het kasteel

Château de la Treyne (14e-17e eeuw) ligt aan de rivier de Dordogne en kijkt uit over de prachtige heuvels.

Ik vind het van buiten een stoer hotel zo hoog torent boven het water. Maar loop je aan de achterzijde, de tuinkant dan heeft het juist weer iets romantisch.

 

Kasteel tuin

Het kasteel heeft een van de mooiste Franse tuinen die ik ooit heb gezien. Een groot park met o.a. een rozentuin, groene weilanden, truffel eiken, mooi gesnoeide buxus en wel 120 ha bos.

Ik was hier in het Voorjaar en kijk eens hoe leuk, overal gele Hollandse tulpen.

Op de vele paden is fijn wandelen op het domein.

Dordogne rivier

Het uitzicht vanaf het terras en vanuit je kamer op het water is zo mooi. Je blijft kijken.

Je ziet de vissers in hun bootjes op de rivier de vangst van de dag binnenhalen.

Oude details

Een zonnewijzer, de kapel en een glimp van de kroonluchters binnen.

Binnen kijken

Ga je mee naar binnen door deze prachtige oude kasteeldeur?

Rondje door het chateau

Ik neem je mee door de prachtige zalen in het chateau. Het lijkt alsof je teruggaat in de tijd. De inrichting, het kleurgebruik en de mooie details als schouwen, kroonluchters, oude vloeren en wandtapijten.

In de eetzaal de avond van aankomst genoten van een 1* Michelin diner.

Hotel kamer

Bij aankomst kreeg ik een kamer upgrade, om mooie foto’s te maken. Bij binnenkomst in de torenkamer op de hoogste verdieping getrakteerd op een prachtig uitzicht.

De ruime kamer was voorzien van een groot bed, zithoek en zelfs een eettafel en de badkamer was groot met de ronde vormen van de toren en met gebruik van veel marmer. Een typische kasteel kamer.

Gastvrij

Echt een hotel waar je in de watten wordt gelegd. Van aankomst tot vertrek een beleving. Ik kom graag weer terug.

Lieve groet,

 

Krista