Leuke food fotografie ijs opdracht

Ik heb weer een super leuke creatieve food fotografie opdracht achter de rug. IJs fotograferen voor Ice Crime uit België. Niet de makkelijkste opdracht want zodra het ijs uit de vriezer komt smelt het al. Dus snel werken en een fotostudio naast de vriezer opgezet.

IJs uit België

Begin Maart werd een doos met ijs uit België bezorgd. Goed verpakt en in bevroren conditie kwam het ijs aan. Gauw de bekertjes ijs in de vriezer ingezet.

Smakelijk

Ice Crime heeft nu 4 smaken in productie. Aardbei, chocolade, mokka en vanille en ….

They killed the sugar

Het ijs van Ice Crime is zonder toegevoegde suiker maar met de plantaardige suikervervanger stevia. Omdat het plantje in Europa nog maar vrij recent zijn intrede deed en een typische smaak heeft, ontwikkelden Ice Crime zelf een recept met de échte smaak van ijs maar zonder de bittere nasmaak van stevia.

Fotostyling

Nadat het moodboard dat ik had gemaakt was goedgekeurd ben ik op zoek gegaan naar fotoprops en heb de styling bedacht. Eerst testfoto’s gemaakt met lege bakjes en props zodat ik zonder de fotocamera steeds in te stellen direct het ijs uit de vriezer kon fotograferen. Een uitdagende fotografie opdracht was het.

Meer zien?

Op dit blog een selectie van de foto’s. Natuurlijk heb ik ook  foto’s van de verpakking van het ijs gemaakt. En een paar mooie flatlay foto’s met desserts van het ijs. Volg Ice Crime op je favoriete social media Facebook, Instagram of Google+ en je ziet de komende tijd alle gemaakte foto’s voorbij komen.

Groetjes Krista