Food fotografie opdracht

Van Marcipano krijg ik met regelmaat een food fotografie opdracht. Ik fotografeer dan hun prachtige kunstwerkjes, de handgemaakte chocolade truffels. Deze worden o.a. gebruikt voor hun social media accounts.

En omdat geen Valentijnsdag zonder chocolade kan! Daarom de vraag van Marcipano of ik hun truffels kon fotograferen in het thema Valentijn.

 

Thema

Ik heb gekozen om de truffels te combineren met glas en hout. Voor de fotoshoot heb ik de prachtige rode en roze chocolade truffels gebruikt.  Ook kreeg ik hartendoosjes gevuld met truffels. En als fotoprops gebruikte ik een glazen kistje, een roze roos, glazen stolpjes met houten plankjes en een vintage rozen postertje.

Hieronder het resultaat. En wat is het heerlijk om zo creatief bezig te zijn en 100% de vrije hand te krijgen als er weer foto’s voor Marcipano gemaakt moeten worden.

Social media styling

Het Marcipano team is erg druk en komt niet toe aan het bijhouden van hun social media. Daarom heb ik de opdracht gekregen om naast het maken van foto’s, deze ook op hun social media accounts te plaatsen. Elke foto krijgt natuurlijk een eigen tekst. Dit kan zijn een nieuw verkooppunt, een weetje over de chocolade truffels of een actie die gaande is.

 

Wil je alle foto’s zien?

Neem maar eens een kijkje op Marcipano Instagram, Twitter, Facebook of Pinterest. En de volgende shoot is ook alweer gedaan. Dit keer foto’s voor de presentatie voor nieuwe verkooppunten.

Volgende week een blog over deze serie sfeer foto’s.

Groetjes Krista