Mijn werkvakantie voor France Villa afgelopen zomer kreeg een leuke wending. Of ik in September een week naar Frankrijk, de Dordogne kon komen om een aantal vakantiehuizen te fotograferen.

Vaak als verhuurders hun huis bij France Villa in de verhuur doen dan leveren ze zelf de foto’s aan. Soms zijn het mooie foto’s maar veelal ook niet. Tijd dus voor een aantal vakantiehuizen voor frisse nieuwe foto’s.

Eind September ben ik met mijn schoonzusje Maaike (mijn assistente maar vooral voor de gezelligheid) naar Bergerac gevlogen. Aldaar een auto gehuurd en op weg gegaan naar het eerste adres om te fotograferen.

Daar gelijk gestart met foto’s maken en ’s avonds heerlijk daar gegeten, gezwommen in het zwembad en in het huis blijven slapen.

De volgende ochtend op pad naar het volgende huis en de fotografie week is gestart.

Elke dag heb ik 2 huizen gefotografeerd. Overnachten deden we 2 nachtjes in Rampousse en 4 nachten in Villa Cosy. Van daaruit reden we naar de andere huizen. Ze lagen allemaal redelijk dicht bij elkaar.

Tussen de middag hadden we pauze en genoten we van een Franse lunch in een restaurantje, picknicken aan de Dordogne of lunchen aan het zwembad.

Ik heb de meest fantastische huizen mogen fotograferen. Een enorme gastvrijheid van de veelal Franse verhuurders. Maar bovenal wat super goed georganiseerd door Lydia van Fance Villa. Wat een super werkweek was dit.

EN in het voorjaar mag ik weer een week.

De komende blogs plaats ik de foto’s van de huizen die ik heb mogen fotograferen. Er zitten pareltjes tussen. Zoals de Franse vakantie huizen van de buurvrouwen Paola en Annie waar we een heerlijke lunch aangeboden kregen. Alles erop en eraan tot aan het kaasplankje toe. Wat een verwennerij.

En ook typische Franse huizen, een pastorie, authentieke huizen, moderne villa’s en een heus Manoir die tevens te koop staat. Met dit huis start ik het volgende foto blog want ik ben helemaal verliefd op dit huis en haar prachtige omgeving.

Groetjes Krista