De beste bakker van Meppel

Het is alweer een tijdje geleden maar voor Bas bakt, de beste bakker van Meppel, heb ik afgelopen September een fotoshoot in de bakkerij gedaan. Ik heb het interieur gefotografeerd, al het lekkers wat Bas bakt verkoopt en natuurlijk de bakker zelf.

Vroeg opstaan

Een hele ochtend ben ik met mijn camera met Bas meegelopen. Vanachter mijn fotocamera zag ik het zuurdesem vermengd worden met het meel en water, de croissants gingen de oven in en het maken van de pain au chocolat heb ik ook gefotografeerd. Kortom, de bakker aan het werk.

Interieur

Bas bakt heeft een open bakkerij dus je ziet de bakker altijd aan het werk. Een gave oude werkbank, licht hout, een oude grutterskast en de blauwe accenten van het Bas bakt logo zie je in het interieur terug.

Een gave stelling met rieten manden waar het brood in ligt, de toonbank met allemaal lekkere koekjes, granola’s en eigen gemaakte jam. En niet vergeten de taartjes die in de vitrine staan.

 

Brood & lekkers

Met vakmanschap, water, graan en een snufje zout, maakt Bas elke dag krakend vers brood. Ik ben fan van het zuurdesem spelt brood. Het lekkerst even in de broodrooster en dan met pesto en tomaat erop of avocado en een zachtgekookt eitje. Het water loopt me al in de mond.

Naast brood heeft Bas bakt ook croissants, baquettes en pain au chocolat. En heerlijke koekjes, granola’s en deze bakker maakt ook zijn eigen jam.

Wat dacht je van brownies op basis van rogge, mijn favoriete taartjes zoals appeltaart en lemon meringue. Maar ook carrot cake en cheesecake.

Geopend

Bas heeft sinds Mei 2016 zijn deuren geopend aan het Zuideinde 6 te Meppel.

In een prachtig pandje in hartje binnenstad, zoals je op de foto’s kunt zien geweldig gestyled. Een zeer fotogenieke bakkerij. Was een super leuke opdracht.

Woon je in Meppel of ben je een x in Meppel, vergeet dan niet een broodje of wat lekkers te halen bij Bas bakt!

Ik ben inmiddels vaste klant.

Groetjes Krista