Wijnchateau

 

Ik mocht het prachtige wijnchateau Les Court les Muts fotograferen waar de wijngaard van Domaine de la Dame is en de wijnen worden gemaakt.

Wijnboer worden in Frankrijk

Helena heeft namelijk een concept ontwikkeld waarbij het mogelijk is om wijnboer te worden in Frankrijk.

Je leased wijnstokken en volgens de Franse wet ben je dan wijnboer(in). Ze heeft hiermee in 2006 in Bordeaux de prijs “The best of the Wine tourism” gewonnen.

Je eigen flessen wijn

Lease je wijnstokken bij Domaine de la Dame dan houdt Helena toezicht op de wijngaard en het maken van de wijn. Uiteindelijk ben je eigenaar van je eigen flessen wijn van het wijnlabel Domaine de la Dame, met op het etiket natuurlijk je eigen (bedrijfs)naam.

Prachtige streek in de Dordogne

Het domein ligt in Saussignac, ten zuid-westen van Bergerac. Deze streek, bij wijnliefhebbers beter bekend als het achterland van de grote broer Bordeaux. Het grenst zelfs aan Saint Emilion, een van de mooiste wijngebieden van Bordeaux.

Rondleiding

Tijdens het fotograferen en de rondleiding door het wijnchateau heb ik alle facetten van het wijn maken gezien.

Je kan op afspraak het wijndomein bezoeken. Er worden rondleidingen gegeven om je kennis te laten maken met de vele andere wijnen.

Eveneens worden er jazzconcerten in de wijnkelder georganiseerd of kunt u meehelpen oogsten en met handen en voeten de druiven komen persen!

Meer weten over deze mogelijkheid, neem dan contact op met Helena van Domaine de la Dame.

Groetjes Krista